Egészség-
biztosítás

Magán-egészségügyi
ellátás

Szakorvosi
konzultáció

Labor és képalkotó
diagnosztikai vizsgálatok

Egészségbiztosítás

Az egész világot érintő pandémia okozta vészhelyzet nem várt döntésekre kényszerítette az országok egészségügyi rendszereit. Az addig megszokott szakmai protokollt átszervezték, a járóbeteg ellátásra és a műtéti beavatkozásokra vonatkozó várakozási idő még inkább megnövekedett. Az átalakulási folyamat kedvezőtlenül hatott a gyors, pontos diagnosztikai vizsgálatok és a szakellátás elérhetőségére.

A szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítással az ország egész területén, pár napos várakozással vagy akár várakozási idő nélkül biztosít magán-egészségügyi ellátást a biztosított részére. Segítséget nyújt a szükséges vizsgálatok gyors megszervezésében (szakorvosi konzultációk, labordiagnosztikai vizsgálatok, képalkotó diagnosztikai vizsgálatok, fejlett diagnosztikai vizsgálatok, akár egynapos sebészeti beavatkozások, második szakorvosi vélemény lehetősége), biztosítja a minőségi ellátást, call centeren vagy egyéb online felületeken keresztül a nap 24 órájában orvosok közreműködésével válaszol a biztosított egészségi állapotával kapcsolatban felmerülő kérdésekre, és a biztosítási csomagnak megfelelően finanszírozza magát az ellátást is.

Az összegbiztosítás pedig egy olyan összegalapú egészségbiztosítás, amely bizonyos, a szerződésben előre meghatározott egészségkárosodás esetén térít utólagosan a biztosítottnak. Az összegbiztosítás anyagi támogatást nyújthat egy betegség vagy műtéti beavatkozás után szükséges rehabilitációs kezeléshez, valamint pénzügyi biztonságot a felépülési idő alatt kieső jövedelem pótlására.

Módozatai

Szolgáltatásfinanszírozó
egészségbiztosítás

Összegbiztosítás

Kritikus betegségek
külföldi gyógykezelése

Mire figyeljünk oda

A magánegészségügyi biztosítás az állami társadalombiztosítás kiegészítésére szolgál, így az nem minden esetben tudja a TB-t helyettesíteni. Egy komplexebb műtét esetén a biztosító már nem biztos, hogy finanszírozni fogja a sebészeti beavatkozás során keletkezett költségeket. A szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítást nem szabad összetéveszteni a kockázati életbiztosítás mellé kiegészítésként köthető egészségbiztosítási fedezettel, ugyanis az meghatározott összeget térít vissza a biztosított részére egy szerződésbe foglalt egészségügyi esemény bekövetkezése esetén. Az összegbiztosításnál a térítés összege attól függ, hogy a biztosított milyen csomagot választott, ugyanis ezek a csomagok határozzák meg a biztosítási események körét.

Lépjen kapcsolatba
velünk!