Keszthelyi Erik

Alapító

Társtulajdonos

Keszthelyi Erik

Keszthelyi Erik
alapító, társtulajdonos
Hungarikum Alkusz Cégcsoport

A hazai biztosítási piac meghatározó szereplője, a Magyar Bankholding elnök-vezérigazgatói tanácsadója több mint 17 éves biztosításszakmai tapasztalattal rendelkezik. A Hungarikum Alkusz Cégcsoport alapítója és társtulajdonosa, amely 12 tagvállalatán keresztül a hazai biztosítás-közvetítői piac legnagyobb, 100%-ban magyar tulajdonú cégcsoportja, amely 2021-ben bekerült a Budapesti Értéktőzsde BÉT50 portfóliójába is. A szakember elkötelezett a biztosítási kultúra fejlesztése és a társa-dalmi felelősségvállalás iránt. A 2016-ban létrehozott alapítványa má-ra „HUNAlapítvány a Jövőért” néven nyújt segítséget az egészségügy, a családtámogatás, az oktatás, a kultúra, valamint a sport területén hátrányos helyzetű vagy súlyosan beteg gyermekek számára.

Keszthelyi Erik
alapító, társtulajdonos
Hungarikum Alkusz Cégcsoport

A kezdetek

Biztosításszakmai pályafutását 2005-ben, 21 évesen kezdte az osztrák GRAWE-csoporthoz tartozó MIC Biztosítási Alkusz Kft.-nél.
2010-ben tulajdonrészt szerzett az Optimal GB Kft.-ben, amely akkor még mindössze 15 millió forint árbevétellel rendelkezett, majd 2012-ben egyedüli tulajdonosává vált.

Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt.

2015-ben az irányítása alatt álló Optimal-GB Kft. Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. néven működik tovább. 2016. áprilisában megalapította a Keszthelyi Alapítvány a Mosolygó Gyermekekért alapítványt, amely 2019-től „HUNAlapítvány a Jövőért” néven teljesíti ki a Hungarikum Alkusz Cégcsoport CSR vízióját. A szakember támogatásával 2016. februárban megrendezésre került az Első Biztosítási és Pénzügyi Szakmai Konferencia. A HUNMédia Biztosítási Kiadványok Kft. – korábbi nevén Insurance Média Kft. – tulajdonosaként a pénzügyi tudatosság támogatása érdekében 2016-ban a Biztosítási Almanach évkönyv mellett kiadásra került a biztosítási szakma ugyancsak hiánypótló kiadványa, az Egészségbiztosítási Almanach.

2019 májusában a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. többségi tulajdont szerzett a biztosításközvetítői piac lakossági és kkv szegmensének egyik vezető vállalatában, az UFS Group Pénzügyi Tervező Kft.-ben.

2020. májusában 25 százalékos tulajdonrészt vásárolt az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. tulajdonát képező HUNBankbiztosítás Kft.-ben.

2020 júniusában a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. többségi tulajdont vásárolt az építőipari és hitelbiztosítási szegmens meghatározó alkuszcégében, az Insurance Partners Biztosítási Alkusz Kft.-ben.

2020 októberében a Reticulum Insurance Biztosítási Alkusz Kft. teljes állományátruházással csatlakozott a nagyvállalati biztosítási igények hazai szakértőjeként ismert Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-hez.

2020. szeptember 24-én szakmai hátterű pénzügyi befektetőként a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. megvásárolta a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. 24,85 százalékát megtestesítő részesedését, amely 2022. március 10-re 57,31%-ra emelkedett.

2023. január 1-jén a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. zártkörűen működő részvénytársasággá alakult át és Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. néven folytatja tovább működését.

Hungarikum Alkusz Cégcsoport

2021. május 11-től a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. 12 tagvállalatával együttesen Hungarikum Alkusz Cégcsoport néven elismert vállalatcsoportként működik tovább.

Az élet és nem-élet üzletágban egyaránt aktív Hungarikum Alkusz Cégcsoport 2021. évi üzleti eredménye alapján több mint 13 milliárd éves nettó árbevétellel, 200 főállású munkavállalóval, az alkuszi csatornákon keresztül közel 1000 tanácsadóval, mára a hazai biztosításközvetítői piac legnagyobb és legeredményesebb, 100%-ban magyar tulajdonú cégcsoportja, amely a biztosítási piac mintegy 10 százalékát birtokolja, és mintegy 100 milliárd forint biztosítási díjat közvetít tagvállalatain keresztül a biztosítók irányába.

2021. októberében a Budapesti Értéktőzsde 2021-ben beválasztotta a Hungarikum Alkusz Cégcsoportot a BÉT50 vállalatok közé, mellyel a BÉT50 portfólió 2021-ben 50 olyan tőkeerős, hazai vállalattal bővült, akik magukban hordozzák annak a lehetőségét, hogy saját területükön akár nemzetközi viszonylatban is meghatározó piaci szereplőkké váljanak. Jelenleg a Hungarikum Alkusz Cégcsoport a biztosítási piacon az egyetlen olyan hazai tulajdonú vállalatcsoport, aki ebben a rangos elismerésben részesülhetett.

Elismerései, díjai

2015-ben Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége „Az Év Fiatal Vállalkozója Díjjal” tüntette ki Keszthelyi Eriket.

2016-ban a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Elnöksége Keszthelyi Eriket „2016. ÉV VÁLLALKOZÓJA” díjban részesítette.

2017-2022 között A MagyarBrands szakértői bizottságának döntése alapján a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. „Kiváló Üzleti Márka” kategóriában minden éveben elnyerte a rangos elismerést.

2019 novemberében a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. „Business Superbrands” díj elismerésben részesült, mely kitüntetést 2021-ben is elnyert a szakember által irányított vállalat.

2020 júliusában „A+ Kiváló válságállóság tanúsítvány 2020.” elismerésben részesült a szakember által irányított Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.

2021 őszén Keszthelyi Erik a társadalmi felelősségvállalás jegyében tett tevékenységének elismeréséül bekerült „A legjótékonyabb magyarok 2021” című kiadványba.

2021 októberében a Budapesti Értéktőzsde beválasztotta a Hungarikum Alkusz Cégcsoportot a BÉT50 portfólióba.

2022 februártól Keszthelyi Erik a Magyar Bankholding elnök-vezérigazgatói tanácsadója.

2022 novembertől a szakember a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja.

Iskolái

Az általános iskola befejezését követően Tolna Megyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskolába járt. Az érettségit követően ugyanezen intézményben elvégezte a kétéves vendéglátóipari technikumot, majd azt követően Keszthelyen a Pannon Egyetem Georgikon Karán folytatta tanulmányait, melyet két év elteltével félbeszakított.