Keszthelyi Erik

elnök-vezérigazgató

Keszthelyi Erik

elnök-vezérigazgató

Ügyfeleink
szolgálata a mi
küldetésünk.

A hazai biztosítási piac meghatározó szereplője, a Magyar Bankholding elnök-vezérigazgatói tanácsadója több, mint 18 éves biztosításszakmai tapasztalattal rendelkezik. A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. elnök-vezérigazgatója és társtulajdonosa. A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt.-n keresztül 58,73%-ot megtestesítő részesedéssel a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. tulajdonosa. A hazai biztosításközvetítői piac legnagyobb és legeredményesebb, 100%-ban magyar tulajdonú alkuszcége, mely 2021-ben bekerült a Budapesti Értéktőzsde BÉT50 portfóliójába is. A szakember elkötelezett a biztosítási kultúra fejlesztése és a társadalmi felelősségvállalás iránt. A 2016-ban létrehozott alapítványa mára „HUNAlapítvány a Jövőért” néven nyújt segítséget az egészségügy, a családtámogatás, az oktatás, a kultúra, valamint a sport területén hátrányos helyzetű vagy súlyosan beteg gyermekek számára.

Szakmai pályafutás

Biztosításszakmai pályafutását 2005-ben, 21 évesen kezdte az osztrák GRAWE-csoporthoz tartozó MIC Biztosítási Alkusz Kft.-nél. 2010-ben tulajdonrészt szerzett az Optimal GB Kft.-ben, amely akkor még mindössze 15 millió forint árbevétellel rendelkezett, majd 2012-ben egyedüli tulajdonosává vált.

 • 2015-ben az irányítása alatt álló Optimal-GB Kft. Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. néven működik tovább.
 • 2016. áprilisában megalapította a Keszthelyi Alapítvány a Mosolygó Gyermekekért alapítványt, amely 2019-től „HUNAlapítvány a Jövőért” néven teljesíti ki a Hungarikum Alkusz CSR vízióját.
 • A szakember támogatásával 2016. februárban megrendezésre került az Első Biztosítási és Pénzügyi Szakmai Konferencia.
 • A HUNMédia Biztosítási Kiadványok Kft. – korábbi nevén Insurance Média Kft. – tulajdonosaként a pénzügyi tudatosság támogatása érdekében 2016-ban a Biztosítási Almanach évkönyv mellett kiadásra került a biztosítási szakma ugyancsak hiánypótló kiadványa, az Egészségbiztosítási Almanach.
 • 2019. májusában a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. többségi tulajdont szerzett a biztosításközvetítői piac lakossági és kkv szegmensének egyik vezető vállalatában, az UFS Group Pénzügyi Tervező Kft.-ben.
 • 2020. májusában 25 százalékos tulajdonrészt vásárolt az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. tulajdonát képező HUNBankbiztosítás Kft.-ben.
 • 2020. júniusában a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. többségi tulajdont vásárolt az építőipari és hitelbiztosítási szegmens meghatározó alkuszcégében, az Insurance Partners Biztosítási Alkusz Kft.-ben.
 • 2020. októberében a Reticulum Insurance Biztosítási Alkusz Kft. teljes állományátruházással csatlakozott a nagyvállalati biztosítási igények hazai szakértőjeként ismert Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-hez.
 • 2020. szeptember 24-én szakmai hátterű pénzügyi befektetőként a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. megvásárolta a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. 24,85 százalékát megtestesítő részesedését, amely 2023. augusztus 23-ra 58,73%-ra emelkedett.
 • 2021. május 11-től a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. 12 tagvállalatával együttesen Hungarikum Alkusz Cégcsoport néven elismert vállalatcsoportként működik tovább.
 • 2021. októberében a Budapesti Értéktőzsde beválasztotta a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-t a BÉT50 vállalatok közé, mellyel a BÉT50 portfólió 2021-ben 50 olyan tőkeerős, hazai vállalattal bővült, akik magukban hordozzák annak a lehetőségét, hogy saját területükön akár nemzetközi viszonylatban is meghatározó piaci szereplőkké váljanak. Jelenleg a Hungarikum Alkusz a biztosítási piacon az egyetlen olyan hazai tulajdonú alkuszcég, aki ebben a rangos elismerésben részesülhetett.
 • 2022. évi üzleti tevékenysége alapján, 17,5 milliárd éves árbevétellel, több mint 1000 tanácsadóval, valamint közel 300 munkavállalóval, a magyar biztosításközvetítői piac valaha létezett legnagyobb és legeredményesebb, 100%-ban magyar tulajdonú alkuszcége. Mindezt annak is köszönheti, hogy az egyik legdinamikusabban fejlődő társaságként a teljes piacra vonatkozóan mély biztosításszakmai ismeretekkel rendelkezik, gazdasági és társadalmi kutatásokkal, hazai és nemzetközi szektorális elemzésekkel folyamatosan tágítja látókörét, így tevékenysége egyben garanciát is jelent arra, hogy ügyfeleit minden élethelyzetben naprakész megoldásokkal szolgálja ki, elavult biztosítási konstrukciók helyett.
 • 2023. január 1-jén a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. zártkörűen működő részvénytársasággá alakult át és Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. néven folytatja tovább működését.
 • 2023. februárjában megalapításra került a Magyar Biztosítóholding Zrt.
 • 2023. július 1-jén a Hungarikum Alkusz Cégcsoport öt tagvállalata, a HUNInsurance Kft., a HUNInsurtech Kft., a HUNPartner Kft., a HUNPénzügyi Tervező Kft., valamint a HUNRisk.hu Kft. egyesült a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt.-vel.
 • 2023 őszétől a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. kezdeményezésére a győri  Széchenyi István Egyetemen elindult a felsőoktatási szintű akkreditált biztosításszakmai képzés, amire 2024/2025-ös tanévtől a Dunaújvárosi Egyetemen és a Miskolci Egyetemen is lehet jelentkezni.

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. mára a legszélesebb biztosítási, befektetési és pénzügyi megoldásokkal szolgálja ki lakossági, kkv és nagyvállalati ügyfeleit. Működése nemcsak Magyarországon, de a nemzetközi biztosításközvetítői piacon is egyedülállónak számít, mivel portfóliójában a biztosítási megoldások mellett a pénzügyi és befektetési termékek egyaránt megtalálhatók, biztosítva az egycsatornás ügyfélkiszolgálást.

 

Díjak,
elismerések

 • 2015-ben Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége „Az Év Fiatal Vállalkozója Díjjal” tüntette ki Keszthelyi Eriket.
 • 2016-ban a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Elnöksége Keszthelyi Eriket „2016. ÉV VÁLLALKOZÓJA” díjban részesítette.
 • 2017-2023 között A MagyarBrands szakértői bizottságának döntése alapján a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. „Kiváló Üzleti Márka” kategóriában minden éveben elnyerte a rangos elismerést.
 • 2019 novemberében a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. „Business Superbrands” díj elismerésben részesült, mely kitüntetést 2021. óta minden évben elnyerte a szakember által irányított vállalat.
 • 2020 júliusában „A+ Kiváló válságállóság tanúsítvány 2020.” elismerésben részesült a szakember által irányított Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.
 • 2021 őszén Keszthelyi Erik a társadalmi felelősségvállalás jegyében tett tevékenységének elismeréséül bekerült „A legjótékonyabb magyarok 2021” című kiadványba.
 • 2021 októberében a Budapesti Értéktőzsde beválasztotta a Hungarikum Alkusz Cégcsoportot a BÉT50 portfólióba.
 • 2022 februárjától Keszthelyi Erik a Magyar Bankholding Elnök-vezérigazgatói tanácsadója.
 • 2022 novemberétől a szakember a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja.
 • 2023 áprilisától a Delta Technologies Nyilvánosan Működő Részvénytársaság felügyelőbizottsági és audit bizottsági tagja.

Edukáció, innováció

A mi szakmánkban a személyes kapcsolat az ügyfeleinkkel továbbra is az egyik kulcstényező, de ügyelnünk kell arra is, hogy ügyfélkiszolgáló rendszereink megfeleljenek a 21. század digitális elvárásainak is. A Hungarikum Alkusz kötelékében a folyamatos fejlődésben hiszünk, ezért az elmúlt 10 év alatt jelentős erőforrást fordítottunk informatikai fejlesztésekre, újszerű, innovatív ügyfélélmény alapú digitális rendszerek létrehozására. 2024-től biztosítási megoldásainkat a lakossági szegmensben online értékesítési csatornával is kiszélesítjük. Célunk, hogy még komfortosabbá tegyük a magyar állampolgárok részére a biztosítási szolgáltatásokat. Felelősséget érzünk a magyar lakosság biztosítási szükségleteinek korrekt kielégítése, érdekeinek legmagasabb szintű képviselete, valamint a biztosítási szakma edukációjának jelentősen magasabb szintre emelése iránt. Ehhez elengedhetetlen szükség van a biztosításközvetítők számának emelésére, aminek előfeltétele a magasszintű szakmai színvonal megteremtése. 2023 őszétől a győri Széchenyi István Egyetemen, 2024 őszétől pedig a Dunaújvárosi Egyetemen és Miskolci Egyetemen indul el felsőoktatási szintű akkreditált biztosításszakmai képzés a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. kezdeményezésére.