Önkénteseinkkel csatlakoztunk a TeSzedd! akcióhoz

Április 22-én, a Föld Napján a Hungarikum Alkusz is tett környezetünk védelméért.

Megosztás

2024. április 22.

Olvasási idő: < 1 perc

17 főből álló lelkes csapatunkkal csatlakoztunk az idei TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz, amely az ország legnagyobb szemétszedési programja. Az esemény során bármi gyűjthető volt, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető, a bezsákolt hulladékok elszállításáról az Energiaügyi Minisztérium támogatásával az NHKV Zrt. gondoskodott.

Irodaházunk, a Népliget Center környékén szervezett szemétszedési akciónk során összesen 30 zsák eldobált italos palackot, dobozt és egyéb kommunális hulladékot gyűjtöttünk össze. A Fék utca mentén elhelyezett, TeSzedd! feliratú zsákok büszkén hirdették az illegális hulladék-elhelyezés megelőzésének és megszüntetésének fontosságát, valamint a társadalmi összefogás erejét.

A kormány a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben megfogalmazottak szerint dolgozik a hulladékképződés csökkentésén és az illegális hulladéklerakás megelőzésén. Ennek keretében létrejött a „Tisztítsuk meg az országot!” projekt, amelynek keretében eddig több mint 550 ezer tonna jogellenesen elhagyott hulladékot gyűlt össze közterületekről, erdőkből, folyók mellett és közúti létesítmények közelében. Tavaly országszerte közel 1800 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a programban részt vevők.

Reméljük, hogy példánk másokat is inspirál arra, hogy tegyenek a környezetünkért, hogy összefogjunk a jövőnkért, hiszen minden apró lépés számít!

 

További hírek

Összes