A biztosítási piac megkerülhetetlen reformere adott elő a Széchenyi István Egyetemen

Megosztás

2023. november 27.

Olvasási idő: 2 perc

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. elnök-vezérigazgatója tartott motivációs előadást a Széchenyi István Egyetem hallgatóinak, amiben életútján keresztül engedett betekintést a biztosítási szakma múltjába és jelenébe. Előadásában kiemelte a szektor fiatalításának fontosságát és az iparág nyújtotta kivételes lehetőségeket.

A Széchenyi István Egyetemen tartott motivációs előadást nagy érdeklődés mellett Keszthelyi Erik, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. elnök-vezérigazgatója nemrégiben.

A biztosítási szakember mindössze 21 évesen lépett a pályára, és mára a biztosítási piac megkerülhetetlen, trendformáló alakjává vált. Ma már közel két évtizedes szakmai múlttal rendelkezik, de még mindig a biztosítási szektor fiatal szakértői közé tartozik.

Ő alapította és azóta is folyamatosan építi Magyarország legnagyobb és legeredményesebb biztosításközvetítő cégcsoportját, melyben közel ezer biztosítási tanácsadó dolgozik. Előadásában bemutatta saját pályáján keresztül a biztosítási szakmát, azzal a szándékkal, hogy új szemszögből világítsa meg azt. Megosztotta a hallgatósággal karrierje kezdetét, sikereit és nehézségeit, valamint ismertette vállalata jelenét és jövőképét a digitalizációs fejlesztésekkel összhangban.

A Széchenyi István Egyetem az országban elsőként alakított ki a Hungarikum Biztosításai Alkusz Zrt.-vel és a CIG Pannónia Csoporttal együttműködésben egy olyan két féléves biztosítási és pénzügyi szaktanácsadói képzést, ami hiánypótló a biztosítási képzések terén.

„Az általam képviselt iparág szempontjából a fiatalok képzése elengedhetetlen, mert a tanácsadók átlagéletkora jelenleg 55 év. Napjainkban azonban a digitalizáció dominanciájával, valamint a növekvő pénzügyi és biztosítási tudatossággal égető szüksége van a szektornak a fiatalításra. Kötelességemnek érzem, hogy ennek a korosztálynak is bebizonyítsam: érdemes ezzel foglalkozni, és sikeres jövőképet tudunk mutatni nekik. A Széchenyi István Egyetemmel való szoros együttműködés kapcsán létrejött pénzügyi-biztosítási képzés ezért is nagyon fontos nekem, és külön büszke vagyok arra, hogy a kurzus már az első félévben több mint 50 fő részévtelével nagy érdeklődés mellett indult el” – hangsúlyozta Keszthelyi Erik.

„Hosszú távú célom, hogy tovább növeljük a társadalom pénzügyi és biztosítási tudatosságát, és az erre való nevelést minél fiatalabb életkortól – már az általános és középiskolákban – elkezdjük. Ehhez szükségem van rátok, fiatalokra. Remélem, hogy minél többen választjátok ezt a stabilitást biztosító szakmát a jövőben” – összegzett.

„A Hungarikum Alkusz elkötelezett a biztosítási szakma és a szektor szakembereinek minőségi fejlesztése iránt, intézményünk pedig mindig nyitott azokra a partnerekre, akikkel közös programokat tudunk megvalósítani a gazdaság igényeihez igazodva. Fontosnak tartjuk, hogy stratégiai együttműködésünket a jövőben tovább erősítsük. Célunk, hogy további, képzéshez kapcsolódó programokban és kutatási témákban fogjunk össze: ennek példája lehet akár a kooperatív doktori programokban való részvétel, az alap- és mesterképzések bizonyos tantárgyainak közös oktatása, a projektalapú képzési elemek kialakítása és a tehetséggondozás is” – húzta alá dr. Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem általános és oktatási elnökhelyettese.

További hírek

Összes