Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia stratégiai partnerséget kötött a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt.-vel

A Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia stratégiai partnerséget kötött a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt.-vel, így a jövőben a társaság fogja össze az intézmény minden biztosítással kapcsolatos feladatát.

Megosztás

2023. június 19.

Olvasási idő: < 1 perc

A biztosítási költségek fedezését a Hungarikum Alkusz 5 millió forintos keretösszeggel is támogatja, exkluzív biztosításokkal garantálva a szervezet teljes körű biztosítási védelmét.

2020 decemberében kezdte meg működését Sukorón Magyarország első, államilag támogatott kajak-kenu akadémiája. A névadó és az akadémia elnöke Kovács Katalin, háromszoros olimpiai bajnok és harmincegyszeres világbajnok kajakozó, új rendszereken nyugvó, világviszonylatban is egyedülálló sportakadémiát álmodott, amely hosszú távon kiemelkedő utánpótlás-műhelye lehet Magyarország legsikeresebb olimpiai sportágának, a kajak-kenunak.

Az indulás óta az intézménynek 220 gyerek, ifjúsági és U23-as korú sportolója van. A sportakadémia végleges létesítményének építési munkálatai jelenleg is zajlanak, a sportkomplexumot várhatóan 2024-ben vehetik birtokukba a sportolók.

További hírek

Összes