A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. tovább növelte tulajdoni arányát a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-ben

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. és a VINTON Vagyonkezelő Kft. között létrejött adásvételi szerződés értelmében, a Hungarikum Alkusz megvásárolt a CIG Pannónia Életbiztosító Nyilvánosan Működő Részvénytársaság, VINTON Vagyonkezelő Kft. tulajdonában lévő részvénycsomagból 1.219.151 darab törzsrészvényt, amely a biztosítótársaság alaptőkéjének 1,29 százalékát testesíti meg.

Megosztás

2020. december 9.

Olvasási idő: 2 perc

A Hungarikum Alkusz stratégiai célja, a biztosítási szektorban képviselt értékei és tapasztalata alapján a hosszútávú, kiszámítható tulajdonosi szerepvállalás, melynek révén a biztosítótársaság szakmailag és üzletileg is egy stabil működési környezetben, a magyar lakosság és a hazai vállalati szféra valamennyi szereplőjének megbízható és hiteles partnere lehet.

2020. szeptember 24-én az Opus Global Nyrt. és a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. között megkötött szerződés értelmében a felek megállapodtak, hogy a Hungarikum Alkusz megvásárolja a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. alaptőkéjének 24,85 százalékát megtestesítő részesedését.
2020. november 23-án az MNB H-EN-II-128/2020. számú határozata alapján engedélyezte, hogy a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt-ben 20 %-os határértéket meghaladó, de 33%-os határértéket el nem érő mértékű közvetlen tulajdonon alapuló minősített befolyást, valamint a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt-ben 20 %-os határértéket meghaladó, de 33%-os határértéket el nem érő mértékű közvetett tulajdonon alapuló minősített befolyást szerezzen.

„A Hungarikum Alkusz Cégcsoport elkötelezett a magyar biztosítási kultúra fejlesztése iránt. Célunk a biztosítási termékekkel kapcsolatos paradigmaváltás, azaz a hazai lakosság és vállalatok részére könnyen átlátható, valós igényeken alapuló ügyfélközpontú biztosítási szolgáltatások nyújtása. A cél megvalósításához elkötelezett munka szükséges biztosítói és biztosításközvetítői oldalról egyaránt.
A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-be vetett bizalmunkat tovább erősítve 2020. december 7-én tőzsdén kívüli kerekedés keretében a Hungarikum Alkusz megvásárolt a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. VINTON Vagyonkezelő Kft. tulajdonában lévő részvénycsomagból 1.219.151 darab törzsrészvényt, amely a biztosítótársaság alaptőkéjének 1,29 százalékát testesíti meg. Ezzel a Hungarikum Alkusz 31,53 százalékos tulajdoni arányát 32,82 százalékra növelte a biztosítóban.” – mondta el Keszthelyi Erik, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója

További hírek

Összes