Nem érdemes kimaradni a márciusi lakáskampányból – A biztositasipiac.hu és szakértő alkuszai mindenki számára személyre szabott megoldást kínálnak

Megosztás

2024. március 4.

Olvasási idő: 3 perc

A március 1-jén induló és április 2-án éjfélig tartó hazai lakáskampányban mindenki soron kívül, díjmentesen újíthatja meg lakásbiztosítási szerződését. A biztosítótársaságok kedvező konstrukciókkal és akciókkal készülnek erre az időszakra. A több mint 20 éves szektorális tapasztalattal rendelkező Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. egyedi, ügyfélközpontú szolgáltatásokat kínál ügyfelei számára, amelyek segítenek a biztosítók ajánlatainak összehasonlításában és a legmegfelelőbb konstrukció kiválasztásában.

A Nemzetgazdasági Minisztérium javaslatára indított országos kampány célja a meglévő mintegy 3,3 millió lakásbiztosítási szerződés megújítása, a piaci verseny élénkítése, az alulbiztosított vagy a több mint egymillió egyáltalán nem biztosított otthon fokozottabb védelmének kiépítése, valamint a magyar családok lakásbiztosítási termékekkel kapcsolatos edukációja.

A speciális lehetőségek közötti eligazodás megkönnyítése érdekében a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. többek között új, online biztosításközvetítő platformmal jelent meg 2024 januárjában.  A biztosításipiac.hu felületén keresztül gyorsan, egyszerűen és kényelmesen lehet kalkulálni és megkötni a lakásbiztosítási, MFO, kgfb, casco és utasbiztosítási szerződéseket. A portál különlegessége, hogy az itt kezelt biztosításokat minden évben megversenyeztetik, hogy az ügyfelek mindig az aktuális élethelyzetükhöz igazított biztosítással rendelkezzenek. Ezt a szolgáltatást külön ügyintézés nélkül, automatikusan kínálják a felhasználók számára.

A szakemberek szerint a jelenlegi lakásbiztosítások jelentős része elavult, több mint 3-5 éve nem aktualizálták őket, így nem követik az építőipari árak emelkedését, a növekvő inflációt, és az éves indexálások sem elegendőek az alulbiztosítottság elkerüléséhez.

„Az alulbiztosítottság valós veszély lehet, mivel egy esetleges káreseményt követően jóval kevesebbet utal számunkra a biztosító, mint amekkora összegre számítanánk. Gondoljunk csupán a nagy esőzésekre és viharokra, vagy az ingatlanunk értékét növelő, legutóbbi nagyobb beruházásokra, amelyek egy váratlan esemény miatt komoly anyagi kárt jelenthetnek, ha nem megfelelő fedezeti összeggel vannak biztosítva. Fontos, hogy az ingatlanunkat valós értéken biztosítsuk, és erre most kiváló alkalmat kínál a márciusi lakáskampány. Ne ijedjünk meg az adminisztrációtól, hiszen az online felület vezeti a kezünket, és az ahhoz kérhető telefonos vagy akár személyes tanácsadás segítségével könnyen frissíthető otthonunk biztosítása.” – tette hozzá Keszthelyi Erik, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az ingatlan értékváltozásán túl lényeges szempont még az ingóságok alulbiztosítottságának kockázata is. Hiszen a nemrégiben beszerzett nagyobb értékű bútorban vagy műszaki berendezésben keletkező kárt nem feltétlenül a valós értékén fedezi a régi biztosítási szerződés.

A szerződések – indoklási kötelezettség nélkül – írásban, legkésőbb április 2-án éjfélig beérkezett felmondó nyilatkozatban szüntethetők meg és köthetők újra. A felmondásban fel kell tüntetni a szerződő nevét, a biztosított ingatlan címét és a biztosítás kötvényszámát, valamint fel kell tüntetni, hogy a „Márciusi lakáskampány keretében” történik a felmondás A felmondási idő 30 nap, így ebben az időszakban érdemes megkötni az új lakásbiztosítást, különben megszűnik a biztosítási védelem.

A gyors, egyszerű és kényelmes, otthonról is intézhető megoldás mellett, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. személyes tanácsadással is áll ügyfelei rendelkezésére. Mivel munkaidőben csak kevesen tudják elintézni a kalkuláció és a biztosításkötést, ezért a telefonos ügyfélszolgálat hétköznap este 22 óráig, hétvégén reggel 9:00 és 17:00 óra között is az ügyfelek rendelkezésére áll, és szükség esetén a kárbejelentéshez is segítséget nyújt. Ez nagy előnyt jelent, mert a lakásbiztosítás, sokkal összetettebb biztosítási forma, mint a kgfb vagy akár a casco, számos kiegészítő fedezet közül lehet választani, több döntési pont van a kötési folyamat során, ezért létfontosságú, hogy az ügyfelek széles idősávban kérhessenek segítséget olyan felkészült kollégáktól, akik értékes szakmai támogatást nyújtanak a szerződéssel kapcsolatos kérdések megválaszolásában.

Az alkuszok elsődleges feladata, hogy minden esetben az ügyfél adott élethelyzetét, érdekeit és szempontjait vegyék figyelembe, és ennek megfelelőn kínálják az optimális biztosítási megoldást. A cég folyamatosan képzi munkatársait, hogy mindig naprakész, friss lehetőségeket mutathassanak be ügyfeleiknek.

A vállalat fontosnak tartja, hogy országosan minél többen értesüljenek a megújítási lehetőségekről, és így olyan biztosításokat köthessenek, amelyek valóban fedezetet nyújtanak egy esetleges káresemény esetén. Ennek érdekében a hónap elején nagyszabású kampányt indítottak, amelyben fontos szerepet szántak az edukációnak is. Óriásplakátokon, Budapesten öt nagy épületre kihelyezett hálón, valamint közösségi média kampánnyal, országos szintű citylight megjelenésekkel, járműreklámokkal, TV-s, rádiós megjelenésekkel, napi nyereményjátékkal és edukációs célú podcast sorozattal hívják fel a lakosság figyelmét az egy hónapig tartó lakásbiztosítási kampányra.

További hírek

Összes