Új dimenzió a biztosítási piacon – Magyarország piacvezető alkuszcége már online biztosításközvetítő csatornáján keresztül is ügyfelei szolgálatában áll

Megosztás

2024. január 30.

Olvasási idő: 3 perc

Magyarországon évente több mint 90 ezer új biztosítást kötnek, ezek egyre nagyobb részét online. A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. a mai napon elindította a biztosításipiac.hu digitális biztosításközvetítő rendszerét, ami az online biztosításkötés új dimenzióját hozza el a magyar lakosság és a biztosítási tanácsadók részére. A digitális platform elindítása mellett a társadalmi felelősségvállalás is kiemelt szerepet kap Magyarország piacvezető alkuszcégének stratégiájában, ennek jegyében minden, a felületen megkötött biztosítás után 250 forinttal támogatja a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet. 

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt., Magyarország piacvezető alkuszcége forradalmi változást hoz a hazai biztosítási piacon. Az elmúlt 4 évben a vállalat több mint 200 főből álló, elkötelezett szakértői csapata dolgozott az online biztosításközvetítői piac legnagyobb fejlesztési projektjén annak érdekében, hogy valódi szemléletváltozást hozzon a magyar lakosság biztosítási szolgáltatásokhoz való viszonyában. Egy ekkora volumenű fejlesztési projektnél kiemelten fontos az is, hogy az alkuszcég rendelkezzen megbízható banki partnerrel, mely partnerséget az MBH Bankkal lévő kiváló szakmai együttműködés testesíti meg.

Magyarország első, hibrid modellt alkalmazó, digitális biztosításközvetítő rendszere, a biztosításipiac.hu megérkezését az alkuszcég ügyfelei érdeklődéssel várták, hiszen a minőségi kiszolgálásra, a legjobb ajánlatok elérhetőségére maga az alkuszcég a garancia. A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. szolgáltatása magasabb szintre emeli a biztosítások online megkötését és kezelését, reagálva ezzel az aktuális ügyfélelvárásokra, illetve támogatva az egész biztosítási szektor további digitalizációját. Keszthelyi Erik, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. elnök-vezérigazgatója jelentette be az új platform indulását. Az eseményt Dr. Vinnai Balázs, az IVSZ Digitális Vállalkozások Szövetségének elnöke nyitotta meg beszédével.

A biztosításipiac.hu-n gyorsan, egyszerűen és kényelmesen köthetnek kötelező felelősségbiztosítást, CASCO-t, utasbiztosítást, lakásbiztosítást, illetve Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást a felhasználók. A platform azonban ezeknél az alapszolgáltatásoknál sokkal több lehetőséget kínál, mivel a Hungarikum Alkusz egyik kiemelt küldetésének tartja, hogy a biztosítási alkuszok fő értékajánlatát, vagyis az ügyfelek érdekeinek képviseletét az új felületen keresztül is erősítse.

A biztosításipiac.hu ennek jegyében az ügyfél számára az adott élethelyzetben a leginkább megfelelő biztosítás megtalálását helyezi a középpontba. Ezt támogatja a biztosítás kiválasztását és megkötését segítő, könnyen átlátható és használható felület, illetve az automatikus versenyeztetés, ami a hazai és nemzetközi piacon egyedinek számít.

Ennek lényege, hogy a biztosításipiac.hu minden évben automatikusan megversenyezteti a felhasználók platformon kezelt biztosításait, hogy mindig a legkedvezőbbet kínálja fel számukra. Mindezt külön ügyintézés nélkül, automatikusan nyújtja ügyfelei részére.

A felületen lehetőség van arra is, hogy a felhasználók áthozzák ide a máshol kötött biztosításaikat, így egy helyen láthatják és kezelhetik az összes biztosítási szerződésüket. Ehhez mindössze néhány alapadatot kell megadni a biztosításipiac.hu-n, ami innentől automatikusan intézi az átregisztrálást.

A biztosításipiac.hu úttörő megközelítést alkalmaz az ügyfélkiszolgálásban. A szolgáltatás mögött álló Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. több mint 1000 fős szakértői hálózatának köszönhetően ugyanis a telefonos ügyfélszolgálaton valóban szakértőktől kérhetnek segítséget biztosításaik megkötéséhez, vagy akár egyéb ügyek intézésében, ezzel létrehozva Magyarország első, hibrid biztosításközvetítő platformját.

„Magyarországon évente több mint 90 ezer új biztosítást kötnek, 2022 végén több mint 14,81 millió szerződés volt nyilvántartva. Bár a digitalizáció az elmúlt években az élet számos területén alapvető változásokat hozott, úgy látjuk, hogy a biztosítási szektornak még nagyon sokat kell fejlődnie, hogy valóban az ügyfelek igényeinek és érdekeinek megfelelő szolgáltatásokat kínáljon. A biztosításipiac.hu elindításával egy olyan lehetőséget nyújtunk a fogyasztóknak, ami egyesíti az online platformok gyorsaságát, egyszerűségét és kényelmét azzal a szakértelemmel, tapasztalattal, ami cégünk 20 éves működéséből és a velünk dolgozó több mint ezer biztosítási tanácsadó tudásából adódik. Hiszek abban, hogy ez a kezdeményezésünk amellett, hogy reagál a valódi ügyféligényekre, segít újra dinamizálni, további innovációra ösztönözni a hazai biztosítási szektor szereplőit is” – mondta el Keszthelyi Erik, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Stratégiai partnerség az Ökumenikus Segélyszervezettel

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. stratégiai partnerségi megállapodást kötött Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezetével, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel. A megállapodás értelmében a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. a biztosításipiac.hu platformon megkötött minden szerződés után 250 forinttal támogatja a segélyszervezetet. Az éves felajánlás összegét a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. minimum 10 millió forintban garantálja.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. közötti stratégiai partnerség a pénz adományozásánál jóval szorosabb együttműködés alapjait teszi le. A vállalat és a segélyszervezet folyamatosan egyeztetnek a további közös karitatív kezdeményezések kapcsán, mint például a karácsonyi ételosztás, az adománygyűjtés, illetve a vállalati önkéntesség.

„2024 jól kezdődik számunkra, hiszen egy új, hosszú távon gondolkozó stratégiai partner csatlakozott közösségünkhöz. A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. elkötelezettségét jól mutatja, hogy a biztosítások számának növekedésével évről évre növekvő mértékben kívánja támogatni a rászorulókért végzett munkánkat. Kiemelt célkitűzésünk, hogy esélyt kínáljunk a felzárkózásra a szegénységből kiutat kereső családok számára, és a most megkötött megállapodás keretében kapott összeget is erre fordítjuk majd” – közölte Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

További hírek

Összes